بهترين وقت براي خريدن توت فرنگي آخر هفتههاست چون فروشندهها نگران خرابشدن توتفرنگيها در روزهاي تعطيل هستند و براي همين محصولشان را كمي ارزانتر ميفروشند. توتفرنگيها را بشوييد و بگذاريد كاملا خشك شوند؛ سپس دم توتفرنگيها را جدا كنيد. ميتوانيد كمي از آن را در يك كيسه بدون هوا فريز كنيد تا يك خوراكي هيجانانگيز براي كودكانتان داشته باشيد. عصرهاي پاييز و زمستان جان ميدهند براي خوردن توتفرنگيهاي يخزده. براي پختن مرباي توتفرنگي، بايد به نسبت مساوي از ميوه و شكر استفاده كنيد. اگر نميخواهيد از مرباي مورد نظر شربت توتفرنگي تهيه كنيد، پيشنهاد ما اين است كه ميزان شكر را كمتر كنيد. مثلاً براي 2كيلو توتفرنگي، يكونيم كيلو شكر اضافه كنيد. براي تهيه مربا ميتوانيد توتفرنگيها را درسته بپزيد يا آنها را از وسط دونيم كنيد. هيچوقت براي پخت مرباي توتفرنگي به آن آب اضافه نكنيد و در قابلمهتان را هم نگذاريد.
مقداري شكر كف قابلمهاي كه ميخواهيد در آن مربا بپزيد، بريزيد و سپس مقداري توتفرنگي روي آن قرار دهيد. اين كار را تا 3لايه انجام بدهيد. سپس قابلمه را در يخچال بگذاريد و حداقل 10 ساعت به آن زمان بدهيد تا آب بيندازد. سپس قابلمه توتفرنگي را روي حرارت ملايم قرار دهيد و حدود پانزده تا بيست دقيقه آن را بپزيد. هرچه ميزان پخت بيشتر باشد، مربا لهتر و رنگ آن تيرهتر ميشود. حواستان باشد كه مربا را خيلي آهسته و ملايم هم بزنيد چون بافت توتفرنگيها از بين ميرود. هنگام پخت مربا، كف روي ظرف را جدا كنيد. در آخر كار و بعد از خاموشكردن شعله گاز، در ازاي هر كيلو توتفرنگي، يك قاشق آبليمو به آن اضافه كنيد. مربا كه خنك شد، آن را در ظرفهاي شيشهاي تميز بريزيد و حتما در يخچال نگهداري كنيد. شربت باقيمانده را هم از صافي عبور بدهيد تا يك نوشيدني خوشعطر براي عصرهاي تابستان داشته باشيد. اگر دوست داشتيد مارمالاد توتفرنگي درست كنيد، توتفرنگي و شكر را بعد از آب انداختن، و دقيقا قبل از زماني كه ميخواهيد آن را بپزيد، در مخلوط كن بريزيد، فقط چند ثانيه فشار مخلوط كن كافي است تا توتفرنگيها پوره شوند. سپس پوره توتفرنگيها را 15دقيقه بپزيد. مارمالاد توت فرنگي را براي تهيه كيكها و كيك پنير ذخيره كنيد و طعم بينظير آن را به اعضاي خانواده خود هديه بدهيد.
نظر شما